نحوه محاسبه وزن آهن آلات وزن آهن آلات برحسب کیلوگرم بر متر با ۷.۸۶ کیلوگرم بر دسی متر مربع ، محاسبه میشود که در نتیجه: با دانستن مساحت و چگالی ( وزن مخصوص ) هر جسمی حدود وزن آن جسم قابل محاسبه است.
وزن = چگالی × حجم
توجه: حجم = مساحت سطح مقطع × طول
توجه: چگالی آهن = ۷.۸۶ ( بهتر است در محاسبات 8 در نظر بگیرید )
توجه: چگالی فلزات همچون ورق گالوانیزه ، روغنی ، سیاه ، آجدار و استیل… نیز همانند چگالی آهن است .
وزن مخصوص آهن
به عنوان مثال:
برحسب سانتی متر : وزن =1000 ÷ ( ۷.۸۶ × ضخامت × عرض × طول ) بر حسب چند متغیر : وزن = ۷.۸۶ × ضخامت ( میلیمتر ) × عرض ( متر ) × طول ( متر )
برحسب سانتی متر : 1000 ÷ ( 7.86 × 3.14 × شعاع × شعاع × طول ) روش دوم : قطر × قطر ( برحسب میلیمتر ) تقسیم بر 162 و جواب را در طول مورد نظر ضرب کنید.
۱۰۰۰÷ ۷.۸۶ × ۳.۱۴) × ۲) ÷ قطر داخلی – قطر خارجی × (( طول روش دوم : فرمول سادهتری برای محاسبهی وزن تقریبی لولهی آهنی ۶ متری میباشد که برابر است با ۱۴۷ × قطر خارجی لوله × ضخامت
توجه: در تمام فرمولهای اصلی فوق مقیاس محاسبه سانتی متر است. ولی اگر در جایی بخواهیم ابعادی را میلیمتر وارد کنیم باید تمامی ابعاد تبدیل به میلیمتر شوند و در فرمول جایگزین شوند و در آخر به جای تقسیم بر ۱۰۰۰ بر ۱۰۰۰۰۰۰ تقسیم شوند.
توجه: این محاسبات برای آهن آلات است.
میتوانیم برای استیل با چگالی ۷.۸۴ و برای آلومینیوم با چگالی ۲.۷ همین محاسبات را با جایگزینی این اعداد با ۷.۸۶ که چگالی آهن است همین محاسبات را انجام دهیم. همینطور هر مادهی دیگری که چگالی آن در دست باشد.
برای راحتی شما، ما در سایت گروه صنعتی طوس مش جدول وزن آهن آلات ، که جدول هایی کاربردی از وزن آهنآلات موجود در صنعت آهن و فولاد را درست کردهایم که در بخش وزن آهن آلات آمده. به طور طبیعی این وزنها محاسباتی هستند و در فرآیند تولید با وزنهایی متفاوت با آنها روبرو خواهیم بود که ناشی از تنظیم نبودن دستگاهها و یا یکسان نبودن چگالی سنگ آهنهای استفاده شده و همینطور کم و زیاد شدن طول و یا ضخامتها هستند. ولی نمایی کلی را به ما میدهد که چطور وزن حدودی محمولهی خود را حساب کنیم.